čtvrtek 25. září 2014

ERASMUS+ snadno a rychle

Krátký článek o tom, že někdy se jde přihlásit na Erasmus až v dubnu a pořád to může vyjít :-)

O tom, jak se přihlásit na Erasmus již psaly Peťka s Nikoušem v prvních článcích. Avšak pokud patříte mezi opozdilce a nemůžete se rozhodnout ihned v řádném termínu tak jako já, nezoufejte.

Když holky začaly mluvit o tom, jak se těší do Španělska a plánovat, co sbalit s sebou, napadlo mě, že je to vlastně docela škoda, že jsem to prošvihla a nejedu taky. Začala jsem o tom víc a víc přemýšlet a úměrně s tím rostla jednak lítost nad propásnutým termínem přihlášek a také i touha někam vycestovat. Sedla jsem k internetu a hledala nejprve jazykové kurzy v zahraničí. To jsem však rychle vzdala kvůli financím. Další možnost, co mě napadla, bylo najít si nějakou brigádu na léto přímo v zahraničí. S tím jsem taky moc štěstí neměla, poněvadž taková práce se má shánět nejlépe již v zimě a ne někdy na poslední chvíli na konci dubna. Ale nakonec se na mě přece jen štěstí usmálo.

Byla jsem ve škole na konzultaci své bakalářské práce a jen okrajově jsem se mé vedoucí zmínila, že je mi líto, že nikam nejedu. Ta mě doslova hnala na zahraniční oddělení naší fakulty s tím, že to určitě ještě nějak půjde. Na zahraničním mi sdělili, že mám klidně ještě zkusit podat přihlášku a spolu s ní napsat motivační dopis. Celá šťastná jsem běžela domů a ještě týž den všechno poslala. O tři dny později mi přišla na email pozvánka na soukromý pohovor v angličtině, který jsem absolvovala nejspíš úspěšně, protože o další tři dny později, přesněji 30. dubna, mi přišlo potvrzení o přijetí na Universidad de Huelva!:)

Byla jsem opravdu šťastná, že se to takto krásně povedlo, byl to prostě osud.


Hasta luego!

Andy








1 komentář:

  1. Jsi prostě šikulka :-* A kdybys Klárce řekla, že se tam přihlašuješ, mohla teď péct muffinky pro vás :-P :D

    OdpovědětVymazat