neděle 14. září 2014

Jak to všechno pokračovalo

Ahoooj :-)

Jsme tu zase s dalším nudným článkem o tom, co vše předchází samotnému pobytu na Erasmu :-)

Od té doby, co nám sdělili, že jsme se na Erasmus dostaly, se docela dlouho nic moc nedělo. Až na to, že jsme musely odevzdat Learning agreement (LA) a Application form (AF), naše univerzita v Huelvě měla termín do konce června 2014, ale liší se to. S AF nebyly žádné problémy, ale podobu LA měnili asi 3 krát a do poslední chvíle jsme netušily, jestli už opravdu vyplňujeme správný formulář.

Do LA se musí zapisovat předměty, které jsme si vybraly na zahraniční univerzitě, a které tam chceme studovat. Poté jsme si musely najít podobné předměty na naší české univerzitě (pro nás – Ostravská univerzita), oběhat učitele, zda nám tyto předměty po splnění ve Španělsku uznají, zajít za katedrovým koordinátorem, nechat si všechno podepsat a potom zanést na zahraniční oddělení.

Klasicky jsme byly zmatené jako lesní včely. Za nikým jsme se na uznávání nějakých předmětů domlouvat nebyly a zhruba hodinu předtím, než se měl LA odevzdat, jsme začaly vybírat předměty, které chceme studovat a k nim potom hledaly nějaké české obdobné :-)

Něco jsme našly, zapsaly, nechaly potvrdit a odevzdaly. Už jsme si myslely, že máme vyhráno, ale to by bylo přece jenom trochu nudné a tak se naše Universidad de Huelva rozhodla, že všechny předměty, které nabízela, změní! Jupííí!!! Z našich původních 5 vybraných předmětů zbyly 2. A tak to všechno, co už jsme jednou podstoupily, začalo znova :-(

Vybrat nové předměty, najít obdobné na OU, domluvit se s vyučujícími, zda nám je uznají, nechat podepsat katedrovým koordinátorem a odevzdat na zahraničním. Nevíme proč, ale opět se nám nějakou záhadou podařilo přeskočit jeden malý nepodstatný krok "domluvit se s vyučujícími, zda nám je uznají". Zase ten stejný jako minule. Zajímavé ... :-)

Opět na poslední chvíli odesíláme naše LA a doufáme, že už nikdo nic nezmění a taky, že už nebudeme muset jít za naším skvělým katedrovým koordinátorem, který o Erasmu neví vůbec nic. Děkujeme za vaše cenné rady! Palec nahoru pro vaši funkci ;-)

Dále musíme zmínit, že takto dobře informováno je i naše celé zahraniční oddělení. Nevíme, jestli je to proto, že se přechází na nový ErasmusPlus a nebo toho vědí tak málo vždycky. Je to děs, vážení!

Mezitím, co tady to všechno řešíme, nám průběžně od konce dubna přicházejí emaily od nějaké/ho Isabel z Huelvy, u které/ho si pořád ještě nejsme jisté, jestli je to žena nebo muž. Vítá nás na jejich univerzitě, píše nám různé organizační věci, informuje nás o ubytování, o předmětech, o orientačním týdnu atd.
Asi v polovině července nám přichází email, že nám přeje hezké prázdniny a že nás až do září nebude zatěžovat dalšími zprávami. Konečně chvíle klidu :-)

O prázdninách moc Španělsko neřešíme, jen čekáme na nějaké fajn letenky. Už od začátku jsme rozhodnuté, že chceme letět někdy v půlce září i přes to, že škola začíná až 29. 9. 2014. Chceme mít dostatek času zorientovat se v Huelvě, najít si ubytování a ještě si snad i trochu užít moře :-)

Na začátku srpna 2014 letenky nalezeny a tak kupujeme. Odlétáme 15. 9. 2014 z Brna do Sevilly (s přestupem v Londýně - je potřeba se trochu podívat po světě, když už, že ;-)).

Ukončujeme druhý dlouhý a nudný článek, ale pro ty, co se rozhodují, jestli vyjet na Erasmus - tak stejně důležitý jako první :-)

Hasta luego!

Nikouš a Peťka

Žádné komentáře:

Okomentovat