sobota 20. září 2014

Den 3 - odpočinkový

Hola, hola, hola!

Máme tu náš třetí den a první noc v novém bytě za námi.

Vstáváme brzo, abychom mohly jít na nákup, na chvíli se připojit na wifi a v 5 být doma, protože přijde Lucía na podpis smluv. Teda brzo… vstáváme v 11, což tady je dost brzo, a začínáme chápat, proč tady ten čas tak letí.

Jelikož jsme se včera naučily jezdit autobusem, jako profíci se vydáváme směr zastávka. Hned napoprvé se cpeme do špatného autobusu, což nám ale řidič vysvětlí a sdělí nám, že musíme jet busem číslo tres. Takže čekáme na tres a jedeme.

Jako první jdeme do Primarku dokoupit ještě pár blbostí a potom na chvíli napojit na wifi, vyřídit nejdůležitější věci. Přichází nám SMS od Lucíe a dozvídáme se, že internet budeme mít do 7 dnů. WTF??? My ho potřebujeme hned!!!!

No nic, jdeme nakoupit nějaké základní potraviny. Samozřejmě nakupujeme v akci, takže 2 kg cibule, které asi nikdy nespotřebujeme, ale vyjde to líp než kg. Bereme! Vlastně všechno nakupujeme po kilech, takže na závěr je náš nákup těžký jako prase. Nasedáme do autobusu a jedeme domů.

Narychlo vaříme oběd a v 5 přichází Lucía. První co nám řekne je „wifi hoy“ (čti oj). Chvíli přemýšlíme, co to může být a hned když nám to dojde, opakujeme jako racci „oj? oj? oj?“ :D No sranda, takže zjišťujeme, že wifi bude už dnes. Supeer! O něco málo později si nakráčí i Mario (ach bože!) Pročte si naše smlouvy a prý je to OK, můžeme podepisovat. Všechno je samozřejmě ve španělštině, takže nevíme, co jsme podepsaly, ale důvěřujeme mu.

Mario odchází a my čekáme s Lucíou na pána, který nám zapojí wifi. Mezitím nám sděluje, že Mario je fakt kočičák. Hm, hm, hm…my vííme!!! :-D Lucía si jde stoupnout před barák a vyhlížet toho chlapíka. Za chvíli přijde úplně s nějakým šmudlou, celým špinavým od barev, dovede nám ho do obýváku a říká mu „Wifi?“ a on se na ni nechápavě dívá a říká „No, wifi, no.“ Následuje výbuch smíchu a zjišťujeme, že tento pán nám nepřišel zapojit wifi, a že nám prostě do obýváku dotáhla úplně někoho cizího, kdo jen tak procházel po ulici. Supeeeer!!!

Nakonec se ale pána od wifi dočkáme, ten nám ji zapojí, Lucía odchází a my spolu už zbytek večera skoro ani nepromluvíme, protože MÁME INTERNET!!! :-D

Na večeři si otvíráme láhev vína a první večer si užíváme klidu.

Trochu nudný článek, ale pro nás to byl první odpočinkový den J

Další článek bude o legendárním pátečním večeru.

Hasta luego!


Nikouš, Peťka a Andy

Žádné komentáře:

Okomentovat