neděle 14. září 2014

Jak to všechno pokračovalo - 2 týdny do odletu

Opět Vás zdravíme a divíme se, že stále čtete :-)

Máme tady začátek září a došly jsme k názoru, že bychom možná mohly něco začít řešit, když za 14 dní odlétáme :-)

Je pravdou, že jednu z nejdůležitějších věcí již zařízenou máme - letenky, ale co se týče ubytování, pojištění, platebních karet, cesty z letiště v Seville do naší Huelvy atp. ... to jsme zatím moc neřešily. Teda řešily, ale jen tak, že jsme si o tom psaly a říkaly jsme si, že už bychom to měly začít řešit. Tak jo, teď je ten čas, kdy už opravdu musíme! JAKO FAKT!

První zařizujeme cestovní pojištění - rozhodly jsme se pro pojištění s ISICem (http://www.isic.cz/pojisteni/isic-rocni-pojisteni-s-dlouhodobymi-vyjezdy/), které doporučovali ostatní studenti, kteří již někdy dříve vyrazili na Erasmus. Vyšlo nás cca na 2000,-- a je platné rok. Taaakže žůůžo, první věc splněna :-) No splněna.... Nikouš napřed svůj ISIC ztratila a musela si vyřizovat úplně nový .., ale potom si konečně pojištění zařídit mohla a už bylo opravdu splněno.

Dále se nám ozvali ze školy, že by bylo fajn, kdybychom se stavily podepsat finanční dohody, ať jako vědí, kam nám mají posílat stipendium a taky ať my víme, kdy nám vůbec bude chodit, že. No jo, kam nám vlastně mají posílat stipendium? Takže začínáme řešit bankovní účet - 2 týdny před odletem :-)

Na internetu projíždíme všechny možné banky, hledáme, jaké mají podmínky, a vybíráme tu nejlepší. Popravdě všechny stojí za houby a žádná nenabízí to, co chceme my (výběry z bankomatů a platby kartou v obchodech v zahraničí zdarma nebo za co nejnižší poplatek). Přemýšlíme, že zůstaneme u naší České spořitelny a obětujeme 120,-- za každý výběr z bankomatu. No přemýšlíme.... Ještě musíme zmínit, že Nikouš je štístko, takže kromě ztraceného ISICu, jí taky v září skončila platnost bankovní karty a bylo jí sděleno, že jí rozhodně nestihne nová přijít do té doby, než odletíme :-(

Na poslední chvíli se dozvídáme o báječné nabídce UniCredit Bank – U konto pro mladé – doporučujeme!!! (Díky mamce Šťastové, která si stěžovala, že tady není zmíněna, takže DÍKY MAMI – palec nahoru!) A tak běžíme zařizovat nové účty. Je čtvrtek, my potřebujeme kartu nejpozději další týden v pátek. Počítejte kolik je to pracovních dní? Ano, je to 7. Můžete hádat, kolik pracovních dní trvá výroba nové karty? Ano, je to 7. Zatímco Peťce paní sděluje, že se nemá obávat, že jí karta určitě přijde, Nikoušovi řeknou, že s tím moc počítat nemá, že se jim jen málokdy stane, že by karta přišla v termínu. Chudák holka!

Ale co, účet zařízen, frčíme do školy podepsat finanční dohodu. Holky ze zahraničního nám přejí šťastnou cestu, ať si to prý užijeme, a že kdyby něco, máme jim napsat. Pffff :-D Jelikož nám zatím odepsaly asi na 1 % emailů, budeme doufat, že zrovna jejich pomoc opravdu potřebovat nebudeme :-)

Další nudný, dlouhý článek u konce. Zbývá nám týden do odletu :-)

Hasta luego!


Nikouš a Peťka

Žádné komentáře:

Okomentovat