neděle 14. září 2014

Jak to všechno pokračovalo - 1 den do odletu

Už je to skoro tady… zítra odlétáme :-)

Fíííha, taky jste tak napjatí, jak to s námi nakonec všechno dopadne? My teda jo :-D

Abychom si shrnuly, co všechno už máme (pořád to opakujeme dokola hlavně kvůli nám, né kvůli vám, vy nikam neletíte :-P).

Táákže:
-          Letenky - check
-          Pojištění - check
-          Bankovní účty - check
-          Podepsaná finanční dohoda - check
-          Doprava z letiště - check
-          Ubytování v Huelvě - chcek

Pro začátek snad ty nejdůležitější věci máme. Dopravu z letiště už počítáme za vyřízenou, jelikož se nám po delší odmlce ozval náš báječný dopravce, říkejme mu třeba Pedro. Prý s námi opravdu počítá, dokonce připsal i místo, kde se sejdeme, a když by se nám náhodou zpozdilo letadlo, tak na nás i chvíli počká. Tedaaa, to je luxus. Thanks mate :-D

Takže to by bylo a teď ještě to ubytování v Huelvě. Na první noc jsme si zajistily přespání v hotelu a další den bychom se už rády nastěhovaly do našeho bytečku. Rozhodně musíme zmínit, že hotel jsme vybíraly zejména podle jeho umístění. Takže co nejblíž našemu novému bytu, abychom se potom nemusely tahat s kufry přes celou Huelvu, že?

No jo, ale to by to nebyla žádná sranda, kdyby nám náš úžasný realitní makléř, říkejme mu třeba Pedro, nenapsal, že si napřed dáme sraz v jeho kanceláři. Ano, hádáte správně, ta je přesně na druhém konci Huelvy. Tak to vypadá, že jsme nakonec vybraly opravdu velmi dobře umístěný hotel. Možná to zkusíme příště trochu míň promyslet :-D Ale co, kdo ví, jak to všechno ještě dopadne. Beztak nás Pedro nechá hned na letišti, kde budeme muset přespat, takže se do žádného hotelu nedostaneme, a jeho umístění budeme mít v tu chvíli v paži :-D

Vypadá to, že teď už nám nezbývá nic jiného než se sbalit. 20 kg velký kufr, 10 kg malý kufr. Jako fakt? Na půl roku v zahraničí bez maminky s 30 kg? Dobrý fór. Ale co, nejsme srabi, výzva přijata!

To jak se sbalíme, řešíme už tak tři čtvrtě roku. Áno, déle než jakékoliv letenky, bankovní účty, ubytování atd. … Nevadí nám, že asi nebudeme mít kde bydlet, ale jak se sbalíme??? :-D Malou nevýhodou je, že letíme na zimní semestr, což pro nás znamená sbalit jak letní věci, tak i nějaké podzimní/zimní.

Teď si asi říkáte na co teplé oblečení, když letíme do Španělska, ALE ono tam sice je teplo a krásné počasí, a v zimě tam nebude sníh ani teploty pod nulou. Jenže i jejich skvělých asi tak 15°C není úplně na letní šatičky :-) Takže jsme si samozřejmě napsaly seznamy věcí, které potřebujeme, vzájemně si je přeposlaly a doplňovaly. Nutno podotknout, že jsme opravdu jen doplňovaly, nic ze seznamů jsme nevyškrtly!

V průběhu balení jsme si samozřejmě psaly přesné množství věcí, které si každá vezeme. Ano i počty kalhotek, párů ponožek a podprsenek. Protože to by byl asi fakt průšvih, kdyby jedna z nás měla o jedny kalhotky víc :-) Z balení jsme docela zoufalé, když to všechno vidíme tak nějak pohromadě a jsme si jisté, že takhle se do kufru a hlavně do hmotnosti rozhodně vlézt nemůžeme.






Po prvním předběžném vážení zjišťujeme, že to možná zas až tak těžké nebude. Tím, že od začátku počítáme s tím, že 30 kg je prostě 30 kg, tak to moc nepřepalujeme a vybíráme fakt důležité věci (např. 3 sluneční brýle, laky na nehty, plyšáky, polštářky, náhrdelníky a tak) :-D
I když to původně vypadalo, že není šance se sbalit, povedlo se.  A i kdybychom náhodou něco důležitého zapomněly, máme tam přece jen hodně blízko Primark, takže prostě když tak něco dokoupíme.

Důkaz toho, že jsme se opravdu sbalily!!!




Kontrolujeme poslední důležité věci – pas, letenky, peníze, … a jdeme spát. Na dlouhou dobu naposledy v našich milovaných domovech, v pohodlných postelí a v teplých peřinách (to je dost důležité, protože ve Španělsku nás čekají tak akorát prostěradla jako přikrývky – hlavně super na zimu!)

Mějte se tady krásně, skládejte básně a další příspěvky očekávejte už ze zahraničí. Raději moc nepíšeme, že konkrétně z Huelvy, protože kdo ví, kde nakonec skončíme ;-)

Hasta luego!

Nikouš a Peťka

P.S. – Moc nevíme, jak to bude ze začátku s internetem, ale snad se někde napojíme co nejdřív, abychom vám mohly nahlásit jak to všechno (ne)zvládáme. A když se nenapojíme, maminky, nebojte se, mobily máme, ozvem se ;-)

P.S.2 – Let‘s go, čekuj to denně, protože my si jedem užívat, takže i náš blog bude žít. Snad :-D Lajkuj, komentuj a záviď :-D Vtípek – jenom nás prostě sleduj, protože tě zajímá, jak se máme ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat