pondělí 22. září 2014

Jak vidíme Huelvu po 1. týdnu :-)

Ahoooj!

Od posledního článku tady neproběhla žádná větší partyparty, na které bychom chtěly být, a abyste na nás nezapomněli, tak jsme se rozhodly udělat článek o tom, jak se nám v Huelvě líbí a trochu ji porovnat s Českem J

1. Jako první věcí, která se nám opravdu líbí je, že tady Slunce zapadá docela pozdě. Což je asi tak kolem 9 hodiny večerní, ale dnes (v pondělí) jsme musely jít do školy už v 8!!! A to jsme vycházely za tmy. Jako opravdu za tmy, což není moc pozitivní. Ale jelikož Španělé nevstávají dřív než v 11, tak si na to asi časem zvykneme.

2. Je tu špinavo. Opravdu hodně, a jestli si stěžujete v ČR na to, že lidi neuklízejí po svých psech, tak je to nic, oproti Španělsku. Upřímně, je tu nasráno úplně všude! Nejsou tady žádné parky, alespoň né v našem okolí, a psa tady má každý druhý, takže kde jinde je venčit než prostě na ulicích, chodnících apod… Ale nejde jen o psí exkrementy, celkově je tady vyházených hodně odpadků a veškerého nepořádku.

3. Teď zase něco pozitivního. Španělé jsou opravdu krásní. Samy jsme tomu moc nedávaly, když jsme sem jely, ale opravdu jsou. Ze všech Španělů, se kterými jsme se tady seznámily - 90 % z nich jsou opravdu fešáci. Tmavé oči, tmavé vlasy, tmavé vousy, prostě přesně tak, jak je známe z různých sexy časopisů ;-)

4. Další opět negativní věc. Co se týče teplé vody a internetu, žijí tady jako sto let za opicemi. Předpokládaly bychom, že je to samozřejmost, ale očividně ne. Pokud se chceme osprchovat v teplé vodě, vždycky musíme zapálit něco, co nevíme co je, ale je to připojeno na plynovou bombu, chvíli počkat a až poté jít do sprchy. Zatím plyn máme, ale nevíme, co budeme dělat, až nám dojde. Tuto vymoženost, tady má každý. Nejde jen o studentské byty. Něco podobného je i s internetem, v ČR je to samozřejmost, tady spíš nadstandard. Pokud chcete mít internet, musíte si obvolat telekomunikační společnosti a připlatit si. Tím spíš, když chcete wifi.

5. Cenově tady není moc draho, dá se srovnávat s ČR. Ale možná je to i tím, že jih Španělska je známý tím, že je tady větší nezaměstnanost a větší chudoba, než třeba na severu.

Pro příklad:
10 vajec = 1 euro
8 bílých jogurtů = 1,1 euro
1 kg rajčat = 0,69 eura
1 kg těstovin = 0,75 eura
1 sklenička vína = 0,85 eura

6. Zatím poslední negativní věcí, kterou jsme zde objevily je, že nemají šťávu nebo sirup (každá tomu říkáme jinak a nemůžeme se dohodnout, které slovo je správné). Prostě ta věc, která vám ochutí vodu J A jelikož nám zdejší voda sama o sobě moc nechutná, musíme si nakupovat džusy apod. a ředit vodou, což vyjde poněkud dráž.

7. Na závěr něco málo o počasí. Za ten týden co tady jsme, bylo velice proměnlivé. Teplo je pořád, ale občas se stane, že začne z ničeho nic pršet. Třeba když si ven pověsíme prádlo, nebo se rozhodneme jít na pláž apod. Takže nikdy nevíme, jaké počasí během dne čekat.

Tohle všechno platí jen pro Huelvu, v jiných městech to samozřejmě může vypadat úplně jinak. Sami Španělé nám řekli, že Huelva nepatří mezi nejhezčí města Španělska.

Prozatím asi tak, dnes nás čeká promítání španělského filmu s anglickými titulky, tak snad se zase něco málo přiučíme.

Vzadu jeden z těch domečků je náš :-)

Hasta luego!


Nikouš, Peťka a Andy

Žádné komentáře:

Okomentovat