čtvrtek 25. září 2014

Co si vaříme a kupujeme ve Španělsku

Hola, hola!

Dneska opět článeček, tentokrát o jídle. Co si tady nejčastěji vaříme a nebo kupujeme :-)

Co se týče snídaní nejčastěji si dáváme bílé jogurty s müsli nebo nějaké ovoce. A jediná Andrejka se občas zmůže na ovesnou kaši. Když vstaneme hodně pozdě a chceme něco teplého (nebo nám prostě tvrdne chleba ve skříňce), vzpomínáme na náš domov a děláme si chleba ve vajíčku. Yummy!!!

Chtěly bychom napsat něco o svačinách mezi snídaní a obědem, ale většinou se nám svačit nedaří. Takže pass.

Obědy jsou u nás hoodně kreativní. Nejčastěji těstoviny nebo špagety, jak jinak, že :-) A to s rajčatovou omáčkou. Taky jsme si dělaly těstovinovo-zeleninový salát s tuňákem nebo zeleninové rizoto. Jelikož moc nechceme utrácet za maso, Peťka s Nikoušem se rozhodly, že si jej budou kupovat jen v neděli. A tak si udělaly své první hamburgery, hmmmm!!! 

Svačiny mezi obědem a večeři jsou většinou nějaké sladkůstky. Takže kafe a něco dobrého k tomu. Snažíme se ochutnávat, co nám Španělsko nabízí odlišného od ČR, ale zatím jsme nenarazily na nic, co by nás nějak ohromilo natolik, že bychom si to koupily podruhé.

A na závěr naše večeře. Pokud vyrážíme někam do města, je tady v podstatě tradicí, že se objednají tapas. V každé restauraci je to jinak, ale jedná se v podstatě o malou bagetku s něčím. My jsme zatím ochutnaly s kuřecím masem, šunkou, chorizem, nějakou vaječno-bramborovou plackou a sýrem. Jedná se o velmi levné a oblíbené jídlo. Když do města nejdeme a zůstáváme doma, většinou nás čeká taková nějaká tradiční česká večeře jako chleba se sýrem, rajčetem apod.


Složení našeho jídelníčku zatím není nijak extra zajímavé, ale finančně nás strava vychází v podstatě stejně jako v ČR a věříme, že postupem času se nám podaří ochutnat víc a víc španělských jídel.
Na závěr nesmíme zapomenout na zmrzlinu (jogurt!), který nám ukázal Brian (ach bože!). Nejlepší mražený jogurt, který jsme kdy měly! Jeden večer jsme si šly zaběhat a potom s Brianem na jedno pivo (pro nás tinto). Z jednoho piva (tinta) nakonec byly ještě i tapas a potom cesta za jogurtem! Objednaly jsme si mražený jogurt s cookies a čokoládovou polevou (něco jako Kinder). Ach bože! Nejlepší na světě, děkujeme Briane!!!

Na závěr pár nekvalitních fotek.













Ta nejlepší zmrzlina - jogurt, která vůbec nevypadá tak dobře jako chutnala :-)

Hasta luego!

Nikouš, Peťka a Andy

Žádné komentáře:

Okomentovat