čtvrtek 12. března 2015

Barcelona - krok za krokem - 1. DEN

V dalším článku se vám pokusíme popsat, jak jsme si Barcelonu naplánovaly na 3 dny, které jsou podle nás na návštěvu tohoto města optimální, ale možná by rychlejším lidem stačily 2.


První den by se dal nazvat jako: Co dělat v Barceloně, když prší?

Ráno jsme šly na snídani v hostelu, ale jelikož jsme si přispaly (asi do půl deváté), zbyly na nás už jen sušenky. Když jsme vyrazily do města, venku bylo zataženo a chladno, ale na to jsme byly připravené a nepřekvapilo nás to. Nejprve jsme šly na nejznámější ulici Barcelony, La Rambla, což je prostě ulice plná obchodů a restaurací. Za povšimnutí tady stojí La boqueria market, ve kterém najdete nejrůznější sladkosti, ovoce, ale i ryby, občerstvení a prostě všechno jídlo, na které si vzpomenete. Na konci La Rambly je 60 metrů velká socha Kryštofa Kolomba, který ukazuje prstem směrem na Indii, čili na jeho původní místo plavby. Socha se nachází hned u přístavu, kde nám začalo lít jako z konve. A to nepřeháníme. Kousek od přístavu je obrovské Akvárium, do kterého jsme původně nechtěly, ale kvůli počasí jsme tam nakonec zavítaly. Vstupné je docela vysoké, studenti mají s ISICem slevu 10%, takže nás to po slevě vyšlo na 18euro. Kdo umí počítat, ví, že bez ISICu je vstup 20 éček a to už je docela šílené. A jestli to stálo za to? Byla to krásná podívána, spoustu žraloků a ryb nejrůznějších barev i tvarů, které jsme nikdy v životě neviděly, ale přišlo nám, že je to spíše pro atrakce pro děti. Pokud máte hezké počasí, raději 18 euro investujte do něčeho jiného J













Po obědě, který tady nemá ani smysl zmiňovat, jelikož to žádné typické španělské jídlo nebylo J, jsme se procházely po Barceloně, ale opět nám začalo pršet, tentokrát ale i s bouřkou, a tak jsme zaběhly do blízkého Picassova Muzea. Ačkoli nám umění nic tak moc neříká, tohle jsme si ujít nenechaly, navíc, když nám pán na pokladně řekl, že studenti mají vstup zdarma J ! Čímž jsme ušetřily asi 11 euro, které tady chtějí za vstup, a to se vyplatí! Takže všem doporučujeme, muzeum je obrovské a zajímavé i pro neznalce umění, jako jsme my. 



Dále jsme se vydaly do Olympijského přístavu, který jsme si představovaly asi trošku jinak. Trošku víc olympijský, a né jako obyčejný přístav. Šly jsme kousek po pláži a kochaly se výhledem na moře a začínaly jsme zjišťovat, co každý na Barceloně vidí. Je totiž skvělá! Po tom, co jsme dorazily do přístavu už nás začínaly bolet nožinky nohy, tak jsme se vydaly zpátky na La Ramblu do skvělého místa Chök. Kdo má rád sladké, ať neváhá a hned tam běží. Mají tam donuty, makronky, klasické španělské churros, a spoustu dalších dobrot. My jsme se ale zaměřily na krönuty, což je spojení crossiantu a donutu. A byl to absolutně chuťový orgasmus! Všem vřele doporučujeme navštívit, my se tam nestavily jen jednou J










Asi tak nějak jsme zakončily první den. Prozatím s Barcelonou naprosto spokojené a zvědavé, co si pro nás připravila v následujících dnech :-)

Hasta luego!

Nikouš a Peťka

Žádné komentáře:

Okomentovat