sobota 11. dubna 2015

Trip to Andalusia - 4. část - Málaga, Caminito del Rey

Málaga, Caminito del Rey


Ve středu ráno jsme vstávali už kolem 7 hodiny, jelikož náš první plán bylo „Caminito del Rey“, které se nachází asi hodinu od Málagy.

Kdo neví, o co jde, a to nejspíš většina z vás, Caminito del Rey (přezdíván jako „Chodník smrti“) je stezka, která se vine po skalách ve výšce až sto metrů nad propastí kaňonu El Chorro. Již dříve na této stezce zemřelo několik lidí. V roce 2001 byla stezka uzavřena, kvůli jejímu katastrofickému stavu – vrchní část z betonu se celá zřítila, chybělo zábradlí apod. Jelikož i přesto se ji někteří snažili pokořit, úřady se rozhodly stezku zrenovovat a 29. března 2015 byla znova otevřena. Kdybychom mezi sebou neměli velkého turistu Kamču, jsme si jistí, že bychom se zde vůbec nepodívali. Díky němu jsme se na internetu zaregistrovali (jelikož každou hodinu vpouštějí na stezku pouze 50 lidí a tak je registrace nutná) a 3 dny po jejím otevření jsme se na ni mohli vydat také. Prozatím zdarma, ale za půl roku bude již zpoplatněna.

Tady pár fotek z internetu, jak vypadala stezka dříve:




Stezka je dlouhá něco přes 3 km a po většinu času není širší než metr. Vyfasovali jsme báječné síťky na hlavy a slušivé bílé helmy, které by nám jistě při pádu ze 100 metrů zachránili život a vyrazili jsme :-) Byl to úžasný zážitek a konečně jsme mohli vidět úplně jiné Španělsko. Překrásná příroda, klid, čisto. Nádhera. Pár z nás překonalo samo sebe, jelikož v některých úsecích byla cesta opravdu úzká a strach z výšek není nic moc, ale ten stres za to stál. Kdo bude mít příležitost podívat se sem, opět rozhodně doporučujeme J


















Po super procházce jsme se přesunuli do auta a jeli zpátky do centra Málagy, projít si pár památek a sehnat hostel na další noc, jelikož jsme neměli kde spát.

Málaga je krásné město s pláží a mořem přímo v centru, ale nějakými extra zajímavými památkami zrovna neoplývá. Prošli jsme si takový ten klasický základ – pár kostelů, katedrálu, pláž a poté se vydali najít wifi a shánět hostel. Nejprve jsme zašli do jednoho hostelu přímo v centru, kde nám ale bohužel sdělili, že na Semana Santa bude nejspíš bez šance sehnat ubytování pro 9 lidí, ale byli velmi ochotní, a že pokud chceme, můžou nám nabídnout jejich zaměstnaneckou místnost, kde můžeme přespat na karimatkách. No kdybychom nic nesehnali, určitě bychom to vzali, ale náš Kmínek se do hledání opřel a nakonec nám našel hotel pár kilometrů od Málagy.



Když se začalo pomalu stmívat, vyšli jsme si ještě na vyhlídku a mohli jsme konečně vidět celou Málagu.




Kolem 8 hodiny jsme nasedli do auta a vydali se do hotelu. Byli jsme v šoku, co nám to ten Kmínek zarezervoval. Měli jsme dva apartmány pro 4 a 5 lidí. V každém byla kuchyň, koupelna, obývací pokoj, ložnice a balkón + výhled na moře.

Byli jsme nadšení, ale příšerně unavení, takže jsme si apartmánů moc neužili, lehli do postelí a spali jako zabití.

Mámě před sebou poslední den našeho výletu – Ronda a Gibraltar.

Hasta luego!


Nikuša a Peťka

Žádné komentáře:

Okomentovat