pondělí 20. října 2014

Jak to tady máme se školou

Zdáárek...

Trošku to flákáme, co? My víme, ale není to tím, že bychom neměly čas psát. Spíš není moc věcí, které by stály za článek :-/ Je to pořád jenom párty, spánek, jídlo, pití, škola, párty, spánek, jídlo, pití ...

Prostě nic moc zajímavého ...

To, že tady pořád jen paříme a užíváme si života už asi všichni víte. Ale zjistily jsme, že některé z Vás zajímá i něco o škole.

Tak tady to máte:

Už jsme tady přesně 35 dní - 5 týdnů. Do školy bychom měly chodit, dneškem počínaje, 4.týden. Všehovšudy jsme byly ve škole doposud asi 5 krát. A né, není to tím, že by se nám tam chodit nechtělo, ale většinou, když jsme přišly, tak buď ten daný předmět vůbec nebyl nebo nepřišel vyučující. Ano, prý je to tady normální. Aniž by Vám kdokoliv cokoliv řekl nebo napsal, výuka se prostě jen tak zruší.

Ale to není tak úplně všechno. Je tady bordel úplně ve všem. Absolutně nic tady není zorganizované.

Abychom začaly od začátku. Někdy v červnu jsme si ještě v ČR na naší OU vyhledaly a zapsaly předměty, které Universidad de Huelva nabízela Erasmus studentům. Vesele jsme si zvolily dvě angličtiny, španělský kurz a nějaké dva další. To by nám ale koncem června nesměl přijít email, že se nabídka předmětů mění a ať si vybereme jiné. Naštěstí pro nás, nám vyškrtly jen jeden předmět a tak jsme si musely zvolit jiný.

Po příletu do Huelvy jsme šly do školy a tam nám řekli, že pokud chceme studovat Education (ano, to jsme chtěly), tak musíme studovat ve španělštině, jelikož všechny předměty v angličtině byly zrušeny. V tu chvíli by se v nás krve nedořezalo, jelikož naše španělština byla na úrovni - Hola! Tres vinos blanco! Tres tintos! Bolsa, por favor! (Ahoj! Tři bílá vína! Tři tinta! Nákupní tašku, prosím!). Nakonec se však ukázalo, že nezrušili všechny, jeden nám tam nechali.

Takže začíná obíhání po učitelích, kteří nám dovolí studovat španělský předmět s anglickou zkouškou. Je těžké se na něčem takové domluvit s vyučujícími, kteří anglicky umí asi tak jako my španělsky.

Aby to pro Vás nebylo dlouhé, tak po dvou týdnech obíhání, a zjištění toho, proč vlastně veškerý chaos nastal, se nám naštěstí podařilo sehnat pár ochotných učitelů, kteří nám vyhověli. Dozvěděli jsme se, že všechny problémy jsou způsobeny tím, že tato škola nemá dostatek financí a tak musela zrušit předměty vyučované v angličtině, jelikož nemá na to, aby zaplatila učitele. Zároveň však nabrala o 200 erasmus studentů víc než loni, jelikož za každého z nás nějaké peníze dostane.

Takže jsme opravdu vděčny všem učitelům, kteří i přes jazykovou bariéru byli ochotní vzít nás do svých předmětů a lehce pozměnit požadavky k jejich ukončení.

Jen tak pro zajímavost naše předměty:
- Plastic and visual development and teaching
- Intercultural Education
- Physical education and its didactics in elementary school
- Espanol 
- Social Psychology

Tudíž snad od dnešního dne (tj. 20. 10. 2014) nám začne normální režim, jako vám všem ostatním :-)

No dobře, v pondělí budeme mít výuku jen každý druhý týden, úterý plné, středu máme volnou a ve čtvrtek a pátek máme jednu hodinu. Ale i tak, trochu nám ten režim začne :-)

Jinak nám sem ve čtvrtek přijela Janča a slíbila, že po příjezdu domů sepíše nějaký článek o tom, jak se jí u nás líbilo a nebo nelíbilo. Tak se těšte :-)

Na závěr pár fotek z uplynulých dní: procházka po Huelvě, fronta v Primarku :-)






















Hasta luego!

Nikouš, Peťka a Andy


Žádné komentáře:

Okomentovat