pátek 3. října 2014

Milý deníčku ...

Čauky mňauky!

Tak nějak ve zkratce, jak jsme se měly během posledních pár dnů.

Čtvrtek - celý den flákarna, večer Flamenco show, která stála za houby, a na které jsme byly všehovšudy 15 minut. Potom pár tint a po půlnoci v klidu domů.

Pátek - trocha zařizování ve škole, jinak flákárna. Byly jsme rozhodnuté, že zůstaneme večer doma, ale nějak se to zvrtlo, šly jsme opět na párty a přišly domů v 5 ráno. Docela se vydařila a můžeme říct, že Španělé jsou naprosto skvělí tanečníci!!! (Nebudeme jmenovat, jelikož jsme zjistily, že náš blog si díky googlu překládá více lidí, než by nás vůbec napadlo, tak aby se neurazili, že tady nejsou vyjmenovaní :-)).

Sobota - dospávání celého party týdne, velký nákup na nedělní oběd, flákárna a konečně zůstáváme jeden večer doma.

Neděle - vaříme typical czech food pro naši milou španělsko-italskou návštěvu, kterou jsme pozvali na oběd. Připravujeme bramboráky s masovou směsí a pečeme štrůdl. Vše se snad jakž takž vydařilo, všichni vypadají, že jim chutnalo (nebo to alespoň předstírají) a v 8 večer vyrážejí domů.

Pondělí - vydáváme se do školy. Začíná nám první školní týden. Nevíme, co máme za předměty. Nikdo to neví. Nemáme rozvrh. Nemáme nic. Přišly jsme na předmět, který jsme spolu s naší koordinátorkou zvolily jako vyhovující.  Začal se vyučovat španělštině, tak jsme opět odešly. Následovala pauza a odpoledne English I. Doufáme, že tady už to s jazykem snad klapne. Klaplo! Je to opravdu v angličtině. Bude to náročné, rozhodně né kredity zadarmo, ale snad to zvládneme. O půl 8 nám začíná CineForum - klasický pondělí večer u filmu s ostatními Erasmus. Španělský film s anglickými titulky. Výborná volba - Celda 211 - kdo neviděl, doporučujeme! Potom jdeme do 100 Montaditos na večeři a před půlnocí domů, protože nás další den zase čeká škola. Snad ...

Úterý - Vydáváme se na naši další angličtinu, tentokrát by to měla být trochu nižší úroveň. Podle toho, že je tam asi 50 španělských studentů a jen my 3 erasmačky, nejsme si úplně jisté, jestli jsme tam správně. Ale jsme. Přichází učitelka a 10 minut mluví jen španělsky, tak se ptáme, jestli pro nás má smysl tam být, když neumíme španělsky ani slovo, ale prý jo, že další hodiny už budou v angličtině. Což se moc nelíbí Španělům, protože budou asi v háji. Učitelka stejně zase začne mluvit španělsky a než se nadějeme, po dalších 10 minutách vybíhá ze třídy a už ji nenajdeme. Stejně jsme zjistily, že angličtinu můžeme mít zapsanou jen jednu (což nám doposud vůbec nikdo neřekl), takže zvolíme tu pondělní, kde máme jistotu, že bude opravdu vyučovaná v angličtině. Kolem 12 jdeme na další hodinu - Teaching foreign language ... strašně milý učitel, opět všechno v angličtině, kdo promluví španělsky dostane černý puntík, což se nám líbí, jelikož to u nás nehrozí :-) Předmět vypadá zajímavě, jeho absolvování rozhodně nebude jednoduché, ale když nám nic jiného nezbude, zapíšeme si jej. Odpoledne jdeme opět na angličtinu, tu kterou jsme měly již v pondělí. Po hodině a půl stresu končíme a máme před sebou dva dny bez školy! Yeaaah!
Dnes nás večer čeká Tapas tour. Procházka po městě a návštěva 4 restaurací, kde nám dají ochutnat různé tapas. V první restauraci máme Paellu, v další je nějaká univerzální hnědá omáčka s masem a brambory, potom španělská tortilla a na závěr nějaká ryba, asi tuňák, to už si moc nepamatujeme. Nejlepší hodnocení od nás dostává Paella, dále španělská tortilla, univerzální omáčka a na závěr tuňák. V ceně měly být i čtyři soft drinky nebo cervezy (pivo). Zjistily jsme, že Španělé považují za soft drinky pouze nealko, což nás překvapilo, jelikož pro nás je soft cokoliv, co má méně než 12 % alkoholu.
Jsme přejezené, přepité, unavené a náš den končí.

Středa - dnes jsme se rozdělily, někdo tráví svůj den na pláži a někdo doma. Kolem 7 večer se ale všechny potkáváme a začínáme se chystat na další párty. Tentokrát Where are you from party. Oblékáme se do národní barev (Peťka - modrá, Nikouš - červená, Andrejka - bílá), malujeme si na tváře naše vlajky a vyrážíme. Nejprve se rozpíjíme u Aničky a asi o půl 1 se přesunujeme už opravdu na party. (Docela šílené, že tady párty opravdu začínají až kolem půlnoci nejdřív). První party je v klubu Moulin Rouge. Je nás tam asi milion a díky vlajkám na tvářích zjišťujeme, že Čechů je tady pomalu více než Španělů. Na paty nám ale šlapou Italové, Portugalci a Němci :-) Tinta kupujeme rovnou po dvou, jelikož fronta na baru je příšerná a kolem 3 hodiny ranní se přesunujeme na disco - Theatre. Tam už do sebe kopeme jednu tequilu za druhou a protančíme zbytek noci. O půl 7 ráno nás z klubu vyhazují s tím, že už zavírají. Unavené, opilé a spokojené v 7 přicházíme domů, snídáme a jdeme spát.

Čtvrtek - úplně zabitý den. Vstáváme ve 12. Obědváme. Jdeme spát. Vstáváme v 6. Večeříme. Pak, že je party v Campusu. Jdeme se tam podívat, abychom celý den jen neproležely. Milion opilých Španělů, hudba, která nestojí za nic, drahé tinto. Domů jdeme brzo, protože zítra máme školu. Teda jedna hodinu no. Snad...




Nedělní oběd :-)
Jedna z večeří :-)
Tapas tour - paella

Tapas tour - paella a trapné 2dcl pivo :-P

Univerzální hnědá omáčka s masem

Španělská tortilla 

Něco, co měl být asi tuňák
Normální cesta domů z jedné z mnoha párty
Tapas tour

100 Montaditos
:-)

:-)

:-)
A to je pro tentokrát konec.

Hasta luego!

Nikouš, Peťka a Andy

Žádné komentáře:

Okomentovat