pátek 23. ledna 2015

Sevilla

Doháníme co jsme zameškaly a hned přihazujeme další článek. No dobře, máme dělat věci do školy a učit se... a tak raději píšeme články.

Sevillu jsme si naplánovaly hned na další víkend po příletu. Jak už jsme zmiňovaly několikrát, je od nás pouhou hodinu cesty autobusem, ale my jsme to vychytaly! Když nemusíme, tak nejezdíme autobusem, ale BlaBlaCar. Což je pro nezasvěcené doprava s naprosto cizími lidmi jejich autem a nikdy nemáte jistotu, že vás zavezou tam, kam jste se domluvili. Navíc, když tři chytré Češky v tom autě prostě usnou a vůbec jim nevadí, že se možná probudí v Maroku s burkou na hlavě. Ale dost těch vtípků!

Je to tedy doprava autem s lidmi, kteří si dají inzerát na internet. Tak či tak na to určité místo jedou a prostě jen využijí toho, že mají místo v autě a vezmou vás s sebou. A je to tedy většinou levnější než jakákoliv jiná doprava.

My jsme tedy našly pána, který jel do Sevilly a druhý den se vracel ve stejnou dobu jakou jsme potřebovaly, takže jsme se s ním svezly potom i domů. Byl to sympaťák, přijel na čas, dopravil nás přesně tam, kam jsme chtěly a všechno proběhlo bez problémů. A taky jsme díky BlaBla ušetřily cca 10 euro. A to se vyplatí!

Po příjezdu jsme se šly ubytovat do hostelu, který byl moc hezký, velmi blízko centra a za dobrou cenu. Doporučujeme - Hostel Urban Sevilla

V hostelu jsme dostaly mapku se zakreslenými nejdůležitějšími památkami a vyrazily. V Seville jsme byly na dva dny a tak jsme si podle toho i naplánovaly naše pochůzky.

První den jsme navštívily Metropol Parasol - neboli UFO - což je vyhlídka s restaurací. Nějaké fotky už jsou na FB a něco málo přihodíme i pod článek.
Potom jsme se prošly k nějakému kostelu, který byl na mapce zaznačen jako důležitý, ale nám to nic moc neřeklo a víc nás zaujaly stromy obsypané pomeranči :-)
A třetím "významným bodem" byly nějaké 4 monumenty, což vůbec nevíme co byly a ani je nemůžeme najít na mapě, takže nejspíš taky úplně významné nebyly. Tam nás zase o něco víc zaujaly kola, které jsme si mohly půjčit na projížďku po Seville, a které jsme si stejně nakonec nepůjčily.
Večer jsme se chtěly jít projít k řece, ale začalo nám pršet, takže jsme prochodily jen nějaké obchody a šly spát.

V sobotu jsme vyrazily kolem 10. Musíme podotknout, že tentokrát nám počasí vyšlo a celý den bylo nádherně. Prvním bodem bylo najít hezkou pekárnu/cukrárnu/kavárnu, abychom si zašly na snídani. Samozřejmě jsme po cestě nenarazily na nic, co by nás zaujalo a tak jsme šly rovnou k památkám. První zastávka byla u Sevillské katedrály, která je 3. největší v Evropě! Potom jsme pokračovaly k Alcázaru, což byla dříve maurská pevnost, dnes královský palác. Po Alcázaru jsme si zaskočily konečně na snídani do Dunkin Coffee, kde měly úplně skvělé donuty <3 Dále jsme šly k Plaza de Espaňa, ale po cestě jsme potkaly něco jako ruské kolo, na které jsme si samozřejmě zašly, pokochaly jsme se krásným výhledem a pokračovaly dál. Plaza de Espana je náměstí, které vypadá moc hezky a je propojeno s krásnými zahradami. Dále jsme se procházely kolem řeky, až jsme došly k Torre del Oro neboli Zlaté věži a potom k  Plaza de Toros, což je jedna z arén, ve které jsou ještě pořád povoleny býčí zápasy.

Tím skončila naše procházka po památkách. Následoval už jen oběd, nákupy suvenýrů a večer jsme opět odcestovaly zpátky do Huelvy.

Zase je to na chvíli vše. Fotky budou pod článkem. Máme teď před zkouškami, tak se tady nic moc neděje. Ale pokud na nás zase přijde prokrastinace, určitě něco sesmolíme :-P












A jelikož to někteří z vás dočetli až sem, za odměnu přikládáme krátké video ze Sevilly. Video vypadá, že je natáčeno na kalkulačku a upravováno v malování, ale věřte, že na Barcelonu a Paříž už to vytuníme :-)

Odkaz přímo zde.


Hasta luego

Nikuša, Peťka a Andy

Žádné komentáře:

Okomentovat